ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018


ВинарияВИП зона за ексклузивни вина ще бъде представена за първи път на международната специализирана изложба „Винария 2018“. В нея посетителиге ще могат да дегустират както спечелилите „Златен ритон“ вина, така и висок клас напитки, които се произвеждат в лимитирани серии. Инициативата е на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК) и се провежда съвместно със Съюза на енолозите в България.

За втора година на изложението ще бъде присъдено отличие за вино от местен сорт. „Шансът на България са местните сортове“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Той уточни, че това е инициатива, която трябва да продължи, за да се стимулират винопроизводителите, които работят с местни сортове и да се промотира българското вино по света. Според него призът „Препоръчано вино от местен сорт“ вече дава заявка за изграждането на добър имидж на българските вина, които по-лесно се налагат на нови чуждестранни пазари.

„Хубавото е, че и тази година успяваме да съхраним уникалната атмосфера на Града на виното“, допълни Радев. За четвърта поредна година в 11-а палата на панаира в Пловдив над 50 винопроизводители от страната и чужбина ще представят най-добрите си продукти – от 21 до 25 февруари 2018 г. „Винария“ хармонично се съчетава с международната изложба за храни и напитки „Фудтех“ и със зоната „Вкусове от Италия“, както и със съвременните технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор, разположени в 10-а палата на панаирния комплекс.