Изложенията за агробизнес, вино и храни стартираха с рекорд


Винария 2017

С рекорд стартира третото издание на форума за селско стопанство, вино и храни в Международен панаир Пловдив – 25% от изложителите идват за първи път, съобщиха организаторите на проявата. Това внушително присъствие на нови участници ясно говори за значими промени в бизнеса и за големия интерес към проявата, заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на националния изложбен център, при официалното откриване.

Над 700 компании от 33 държави се представят на мегафорума, който е единствен на Балканите и включва шест международни изложби: „Агра” с „БиоАгра” – за селско стопанство, „Винария” – за лозарство и винарство, „Фудтех” – за хранителната промишленост, „Хорека Пловдив” – за оборудване за заведения, магазини и хотели, „Апи България” – за пчеларство, и „Вкусове от Италия”. Демонстрирани са  50 новости, от които десет световни.

Това съчетание от изложения дава шанс продуктите да стигнат до по-широк кръг потребители и повече възможности за контакти, изтъкна министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков, преди да пререже лентата. Засилваме връзката между науката и бизнеса, затова и тази година Селскостопанската академия е силно представена, добави той.

Възраждането на местните храни и вина е основен акцент на мегафорума тази година. В уникалния Град на виното и деликатесите посетителите ще опитат новите колекции на български и чуждестранни изби, както и богата гама храни и специалитети. Атрактивната визия и пъстрата палитра от изискани продукти  привличат в него експерти и ценители на винарството и кулинарията. Представените иновации променят цялата верига от  полето до трапезата, за да се гарантира, че потребителите ще получат чисти и здравословни продукти.Проявата вече излиза извън чисто икономическите параметри и дава решения за качеството на живот, изтъкна Соколов.

Мегафорумът продължава до 26 февруари. Очакват се над четиридесет хиляди  посетители от страната и чужбина.  Изложбите може да се разгледат от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа.


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *