Виното през 2017


glass-for-wine

Виното през 2017 – от чешма и в кенче

Profit.bg

Дните, когато почитателите на виното се придържаха към познати марки, лесни за произнасяне сортове вино и стандартни бутилки, отминаха отдавна. Bloomberg публикува шест промени във винарската индустрия, които ще се случат догодина. Още…

Успешна година за лозаро-винарския бранш

Agro.bg

Успешна 2016 година за лозаро-винарския бранш. Като такава я определи изпълнителният директор на Агенцията по лозата и виното – инж. Красимир Коев. Към днешна дата в България винарските изби са 264, като 18 са в процес на доизграждане. С 10 хиляди дка са се увеличили новите насаждения, а годишната консумация на вина е 120 млн. литра, отбелязва Коев. Още…

Британският бизнес с пенливи вина процъфтява

Investor.bg

Великобритания е изнесла пенливо вино до рекорден брой страни през 2016 г., докато индустрията се стреми към 10-кратно увеличение на износа до 2020 г., съобщава Bloomberg. Британските винопроизводители искат да увеличат износа до 2.5 млн. бутилки до 2020 г. от 250 хил. бутилки през 2015 г. Пенливите вина, произвеждани основно в Кент и Съсекс в югоизточна Англия, където почвата е подобна на региона Шампан във Франция, формират почти 70% от производството. Още…

С кои тенденции ще се съобразяват производителите на вино

Investor.bg

Потребителите са все по-информирани, а често мнението им се формира под влиянието на световноизвестни винени критици като Робърт Паркър. Понякога пък се увличат по течения като зародилото се в САЩ движение ABC (Anything but Chardonnay – всичко друго, но не и Шардоне). Рисковано е производителите да пренебрегват тенденциите в търговията и консумацията на вино, предупреждава виненият експерт Йохан Ерлер (Германия). Още…

Успешна 2016 за вината от Бордо

Bloombergtv

Пазарът на вино от Бордо затвърди възстановяването си през 2016 след пет години на спадове, които понижиха цените на водещите вина от региона с над 40% от върховите нива през 2011, показват данни на Международната винена борса Liv-ex, пише Bloomberg. Още…

Другото лице на шампанското

Дневник

Почти половината от шампанското, което се доставя от Франция до САЩ всяка година се купува и консумира в периода октомври-януари. Това разказва в свой репортаж изданието Zester Daily, цитирано от „Ройтерс“. Още…

Идва ли време за „ечемично вино“

Investor.bg

„Ечемичното вино“ е вид бира, която притежава множество характерни за виното черти. Подвеждащото наименование е резултат от някои типични за виното характеристики на този стил пиво – по-висок алкохолен градус, който е двойно или тройно по-голям от стандартния бирен градус. Също като виното тази бира може да отлежава в бутилка и да подобрява вкуса си. Още…

Разрешиха алкохола в салоните за красота в Калифорния

Nova.bg

От първи януари калифорнийците ще могат официално да си поръчат чаша алкохол, докато се подстригват, информира „Франс прес“, цитирана от БГНЕС. От няколко години на клиентите на тези места в южния американски щат предлагат вино или бира, но дискретно, защото беше незаконно без лиценз за продажба на алкохол. Още…


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *