Чаша коледна магия, моля!


Опитахме над 40 вина и всяко едно намери свои почитатели на последната ни за годината дегустация

Когато на едно място се съберат произведенията на талантливи фотографи и винопроизводители, коледната магия прониква във всеки детайл – в чашата с десертно френско вино от региона на Сотерн, в бутилката с ароматно българско мерло, в усмивките на гостите и в гостоприемните жестове на домакините от EnjoyWine и „Фотосинтезис“.

Коледна магия Коледна магия

Бе по-оживено от всеки друг път. Светлинки припламваха като светулки между бутилките, а празничният дух сякаш бе завладял дори портретите от стената, които „следяха“ с интерес случващото се.

Коледна магия  Коледна магия

Над 40 вина трябваше да бъдат опитани и тази отговорна задача се падна на нашите гости, които и този път проявиха изтънчен вкус и оценъчни умения.

Коледна магия  Коледна магия

Коледна магия  Коледна магия

Казват, че вкусът на виното зависи от това, с кого го пиеш. Според нас и този път вкусът бе отличен.

Коледна магия  Коледна магия

Всяко изкуство има нужда от гид в действие.

Коледна магия  Коледна магия

С доза тъга „избърсахме прахта“ след поредната и последна за годината дегустация. Леко замаяни от красивия розов оттенък и плодовия вкус на шампанското от Елзас, от ярките Бордо блендове и едносортовите класически Мерло и Каберне Совиньон, си пожелахме нови винени подвизи и дегустации през 2017 година. Подготвяме програмата и обещаваме да е много интересна.

За хубавите вина, които опитахме на 17 декември, благодарим на нашите приятели и партньори от „Братанов“, „Синтика“, „Меди Валей“, „Логодаж“, „Мизия“, „Басареа“, „Орбелия“, „Манастира“, „Вила Мелник“, „Малката Звезда“, „Беса Валей“, „Старо Оряхово“, „Мидалидаре“, „Меди Валей“, „Шато Копса“, „Марвин“, „Загрей“, „Драгомир“, „Едоардо Миролио“.


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *