Безплатна доставка над 60 лв.

Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел

Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел

Над 100 вина от България участват в най-голямото професионалнo винeно изложение за Бенелюкс – „Мегавино”

Ерик Бошман представя българските вина

Ерик Бошман представя българското вино пред публиката на “Мегавино”

Най-добрият белгийски сомелиер Ерик Бошман представи български вина по време на най-голямoтo професионалнo винeно изложение за Бенелюкс (Белгия, Холандия, Люксембург) – „Мегавино”. Събитието, което се провежда от 21 – 24 октомври 2016 в Брюксел, събра близо 30 000 посетители.

Ерик Бошман, професионален дегустатор и журналист, носител на десетки престижни награди, сред които признанието за „Най-добър сомелиер на Белгия”, проведе мастър клас с всички български вина, които участваха на българския щанд, организиран от Probegex („Пробежекс“). Той представи типичните за България сортове и българския тероар. В мастър класа се включиха сомелиери, енолози, представители на ресторанти и хотели, търговци на вино и любители.

„Подготвихме това специално събитие, за да дадем една допълнителна възможност на българските винопроизводители да бъдат забелязани от възможно най-много специалисти и търговци”, коментират Меглена Михова и Кристоф Сепулведа от „Пробежекс“, организаторите на българското участие. „Бенелюкс е един от най-важните външни пазари за вино и участието в изложението отваря много врати пред родните изби. Тази година интересът към България е още по-голям, тъй като Пловдив беше домакин на най-престижния независим винен конкурс в света -Concours Mondial de Bruxelles, тази пролет”, допълват те.

На 18-тото издание на „Мегавино” бяха представени над 1000 вина от 35 страни, сред които над 100 вина от България. Българските изби бяха на централно разположен щанд от 72 кв.м в непосредствена близост до щанда на партньорите на събитието – Concours Mondial de Bruxelles. Българският щанд беше най-големият от всички над 400 щанда на „Мегавино“.

Винарските изби, които представят България на „Мегавино“ тази година, са: „Братя Минкови“, „Винзавод Асеновград”, „Винекс Славянци”, „Домейн Бойар“, „Домейн Беса Валей“, „Едоардо Миролио“, „Логодаж”, „Нерагора”. Над 80% от винарните, които участват, имат наградени вина от тазгодишния Concours Mondial de Bruxelles.


Ерик Бошман е дългогодишен член на журито на Concours Mondial de Bruxelles. Автор е на 8 книги и справочници за виното и кухнята в света. Създател и водещ на предаването Wine Man Show. Работи като винен консултант за големи международни компании, включително в Абу Даби. Като експерт по виното организира събития по цял свят, редовно води рубрики в списания и вестници, участва в  радио и телевизионни предавания. Основава своя собствена Академия по хранене и вино (Food and Wine Academy). 

„Пробежекс“ (Probegex) е официалният партньор на Concours Mondial de Bruxelles за България и организатор на българския щанд на „Мегавино”.

„Мегавино” е най-голямoтo професионалнo винeно изложение за Бенелюкс (Белгия, Холандия, Люксембург). За  последните 5 години изложителите на събитието са се увеличили с 30%, а посетителите с над 20%.


Добави коментар

X