„Вино за хапване“ на „Винария 2019“


16903501_1207044582684082_4106388097731763732_o

Винени желета са една от изненадите на „Винария 2019“, която ще се проведе от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив. Австрийска фирма ще представи уникалния продукт, в основата на който са гроздовите зърна, покрити с благородната плесен Botrytis Cinerea. Производителят първо приготвя от тях сладко вино, което след това преработва в желета. Уникалният продукт е рядкост, защото специфичната плесен се появява през няколко години.

Ценителите на необичайните питиета ще могат да се насладят също на различни плодови ракии и иновативни варианти на водка, уиски, бренди, джин, текила и ликьор в луксозни бутилки.

Колекционерска ракия, произведена от планински бъз, ще представи известна българска дестилерия. Напитката от този рядък плод е с ефирен цветист аромат и мек вкус. Производителите й са създали и ракия от пъпеш, както и лимитирана серия дюлева ракия.

Стремежът на колекционерите да притежават елитни питиета в елегантни опаковки е провокирал известна българска компания да произвежда  водка, бренди, джин, ликьор, уиски в луксозни бутилки с форма на кон, сърце, кораб, Айфеловата кула и с други нестандартни визии. Напитките са разработени на базата на 20-годишен опит и партньорство с известна френска дестилерия.

Тенденцията към ексцентричен дизайн на опаковките води до създаването и на първата в света светеща бутилка. В нея се предлага  цитрусов ликьор на известна японска марка,  чийто асортимент включва най-вкусното саке в света.

Почитателите на крафт бирата ще опитат продуктите на бутикова пивоварна. Рецептите са разработени от германски технолог по каноните на баварската традиция. Асортиментът включва 3 вида пиво:  „Вайс“ от пшеница с ухание на банан и карамфил, „Пилзнер“ с подчертан хмелов вкус и „Раух“ с нотки на пушек и дървесина. Те са естествено газирани, без консерванти.

Участник във „Винария“ ще представи чаен ликьор. Той съчетава черен чай, натурални екстракти от високопланински билки, плодови дестилати и изворна вода от Татрите.

Посетителите ще дегустират вина от новата реколта, които досега не са представяни другаде. Ще имат възможност да се запознаят с новите тенденции, налагани от българските бутикови изби, както и с вина от Австрия, Португалия, Гърция и други страни. В уникалния Град на виното и деликатесите ще бъдат разположени също щандовете с храни и гурме специалитети на участници в изложбите „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“.